Omgeving

Bed & Boterham is omgeven door een gevarieerd landschap van esgronden, zandverstuivingen en boomwallen. Wapse, gemeente Westerveld, ligt in de  natuur-driehoek: het Drents-Friese Woud, Dwingelderveld Het nationale park Dwingelderveld en het Holtingerveld.

Bossen en heide, vennen en beekdalen maar vooral veel rust en ruimte. De gemeente Westerveld kiest voor licht waar het moet, donker waar het kan, daarom kunt u 's nachts bij helder weer de sterrenhemel zien!

Drenthe is een fiets en wandel provincie bij uitstek. Portal Drenthe

In het appartement liggen diverse routes, kaarten en informatie van de omgeving voor u klaar. 

Het Shakespeare theater in Diever is al 70 jaar een begrip. In dit jubileumjaar wordt in de zomer het stuk Richard III uitgevoerd.

Kijk voor speeldata op Het Shakespearetheater in Diever 

In Vledder verrast het uitzonderlijke 'Museums' u met valse kunst en kunstateliers.

De Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord vertelt over het Pauperparadijs en het ideaal van generaal Johannes van den Bosch. Een stukje bijzondere geschiedenis, en goed te combineren met een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen.

In Diever en Havelte zijn hunebedden te bezichtigen. Het Schultehuus te Diever heeft een tentoonstelling over de archeoloog en hunebed kenner Albert Eggen van Giffen. Havelte beschikt over een een prachtige 18-holes golfbaan met A-status. Dwingeloo heeft een mooie brink, een Havezate "landgoed Oldengaerde" en is zeker een bezoek waard.